Before starting the process of creating a site, it is good to know some important aspects, even if you are going to hire a freelancer or an agency to take care of it.
It is important to know these aspects in order to benefit from a quality site that responds to the needs of your business, but also to the needs of customers.

Below we will present 8 tips or ideas on how to build a website in 2022.

 1. Choose a hosting package good enough for your business needs.A cheap hosting package can mean limited resources, implicitly there may be problems with the simultaneous rendering of the site to dozens of people. Don’t limit your business and choose the optimal hosting package. Ask your freelancer or agency for advice on your project.
 2. Inainte de a alege platforma (CMS-ul), informeaza-te suficient, pentru a te asigura ca vei alege platforma potrivita. Noi, la Digitalexpand.ro lucram aproape exclusiv cu WordPress, din mai multe motive, despre care am scris in acest articol. Exista si alte solutii precum Presatshop, Magento, Joomla, insa toate acestea vin cu anumite limitari.
 3. Design responsive, adaptabil pe toate device-urile.
  Daca vei folosi WordPress, indiferent ca alegi un template gratis sau unul platit, important este ca acesta sa fie responsive, si sa se adapteze in functie de device-ul de pe care este accesat.
 4. Alege un design clean, in special pentru homepage. Un design minimalist poate ajuta mai mult decat un design aglomerat cu multe elemente grafice diverse. Pastreaza paginile curate, alege culori potrivite, care sa nu distraga. Nu prezenta prea mult produse similare in pagina unui anumit produs, renunta la sidebar si poate chiar si la ofertele din slider. Discutat cu agentia sau freelancerul si alegeti cele mai bune solutii pentru un design curat care sa va reprezinte cel mai bine afacerea.
 5. Optimizeaza viteza de incarcare a site-ului! Unul dintre cele mai importante aspecte ale unui site este timpul de incarcare. Este cunoscut faptul ca multi utilizatori nu au rabdare sa astepte mai mult de 3 secunde pentru ca site-ul accesat sa se incarce. Daca este nevoie de mai mult de 3 secunde, sunt sanse ca utilizatorii sa inchida fereastra. Timpul de incarcare a site-ului este un proces influentat de multe aspecte, precum resursele pachetului de gazduire, optimizarea paginilor, a continutului, a scripturilor samd. Despre asta poate vom crea un articol dedicat.
 6. Contentul, sau ce informatii afisam pe site. Cand ne referim la content/continut, ne referim la toate textele, imaginile, infografice, video-uri si alte tipuri de continut multimedia, de la descrierile serviciilor si produselor pana la texte informative pe blog. Toate acestea trebuie sa fie cat mai bine scrise, in cazul descrierilor si articolelor de blog, orientate catre utilizatori, si sa aduca valoare nu doar sa fie scrise pentru a umple spatiul. Daca vorbim de descrieri de produse intr-un shop online, va fi necesara o descriere completa si intuitiva printr-o prezentare grafica placuta. Daca vorbim de bannere, imagini de prezentare samd, acestea trebuie sa descrie serviciul sau produsul si sa fie create bine dpdv grafic. Articolele de blog nu trebuie scrise doar ca sa fie pe blog, ci sa aduca beneficii reale celor care citesc si implementeaza ideile sustinute in articole.
  Pe baza unui continut de calitate, veti avea rezultate in urma traficului organic platit sau obtinut prin SEO. Alocati suficient timp acestui pas important. Content is still king!
 7. Organizeaza informatiile din site. Pentru a oferi utilizatorilor o experienta buna pe site, acesta trebuie organizat in acord cu design-ul ales. Pe homepage ai putea afisa categoriile de servicii sau produse, informatii despre afacere, locatie si atuuri. In bara de navigatie ai putea avea un meniu simplu cu cateva butoane, sau un meniu mai complex daca ai zeci de categorii si subcategorii, insa toate trebuie sa fie ordonate cu sens, pentru a putea fi gasite usor de catre oricine accceseaza site-ul. In paginile produselor asigurati-va ca descrierea este la vedere, ca exista posibilitatea de a citi recenzii, iar pozele descriu perfect produsul sau serviciul vandut. In pagina de contact ar fi bine sa ai un formular de contact si sa te asiguri ca functioneaza corespunzator. De asemenea se mai obbisnuieste sa sa plaseze harta Google Maps cu zona unde are firma sediu/punct de lucru/punct de vanzare.
 8. Este musai ca site-ul sa fie accesat printr-o conexiune securizata cu un certificat SSL. Prin instalarea unui certificat SSL, informatiile trimise prin formularele din site (in special informatiile de plata, acolo unde se plateste online) sunt criptate pentru a nu putea fi accesate de alte parti terte. Pe langa beneficiul acesta real, mai exista si unul secundar, generat de increderea pe care un magazin online o genereaza prin lacatul afisat langa adresa url. Mai mult de atat este si un factor care influenteaza SEO.

0 Comments

Leave a reply

Your email address will not be published.

*

CONTACT US

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Sending

©2023Copyright

Log in with your credentials

Forgot your details?